75 jaar vrijheid in Eelde

In deze tijd beseffen we des te meer hoe belangrijk het is om vrij te kunnen leven. Leven in gezondheid en vrij van angst. De vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelf te mogen weten waar je wilt gaan of staan. Ook merk je dat onderlinge verbondenheid zo belangrijk is; er zijn voor elkaar.

Een ander karakter

Vanwege het coronavirus worden veel van onze activiteiten afgelast, uitgesteld of ze krijgen een ander karakter. Ook zal de bevrijdingsdag van Eelde op 13 april, de dodenherdenking op 4 mei en de viering van de bevrijding op 5 mei er dit jaar anders uitzien. Hoe precies, daar wordt nu over nagedacht.

Digitale mogelijkheden

We vinden nu allemaal vormen om digitaal te kunnen (samen)werken, vergaderen en leren. Als herdenkingscomité, samen met verschillende organisaties in ons dorp, zijn we ervan overtuigd dat ook wij manieren kunnen vinden om gezamenlijk te kunnen herdenken en onze vrijheid te vieren. Als dorpbewoners kunnen we vlaggen en posters ophangen, bloemen leggen, gezamenlijk de taptoe blazen, onderwijsprogramma’s maken met de beschikbare verhalen en herdenkingen live streamen, zodat men ze online kan bijwonen.

Uw ideeën zijn welkom

Graag betrekken we u in onze plannen. Heeft u ideeën over wat en hoe we kunnen organiseren? U kunt ze kwijt op onze website en dan nemen wij contact met u op.

We gaan hoe dan ook een bijzondere editie van 13 april, 4 en 5 mei tegemoet, waarvoor we met elkaar bedenken wat we, ondanks de beperkingen, wel kunnen doen om 75 jaar Vrijheid te vieren!

Herdenkingscomité Eelde

info@4meieeldepaterswolde.nl

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief