Scholenprogramma

Scholen programma

Waar het onderwijs in deze roerige tijd in een oogwenk digitale lessen paraat had, wil het Herdenkingscomité natuurlijk niet achterblijven.


Het reguliere scholenprogramma kan niet doorgaan; daar heeft het coronavirus een stokje voor gestoken. Gelukkig is er een serie indrukwekkende verhalen over de oorlog in Eelde, Paterswolde en Eelderwolde.


Eelder oorlogsverhalen met wandelingen


Een serie van 13 verhalen over de oorlog in Eelde, Paterswolde en Eelderwolde. Verhalen gemaakt op basis van feiten, gesproken en ondersteund met beeldmateriaal, verkrijgbaar in boekvorm, maar ook te zien op deze website en via de app Space Time Layers van NewNexus (te downloaden voor de smartphone in de Playstore of Appstore).


Anne Frank vlogt in nieuwe YouTube-serie


De Anne Frank Stichting zet elke week een aflevering van de serie Anne Frank Videodagboek op YouTube. Hierin leer je Anne kennen door haar vlogs, in plaats van door haar dagboek.


Lees- en luisterboeken


Je kunt je tot je 19e verjaardag gratis inschrijven bij de online bibliotheek voor lees- en luisterboeken. Ook voor onderwerpen geschiedenis en de bezettingstijd, zie bijvoorbeeld deze leesboeken, maar ook e-books in de categorie 9-12.


Scholen zijn middels een nieuwsbrief over bovenstaande geïnformeerd. Volgend jaar kunnen we hopelijk weer ‘echte’ lessen komen geven in de klas. 

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief