Scholenprogramma

Datum activiteit 13 t/m 24 april 2020
Locatie Basisscholen Eelde-Paterswolde

Waar het onderwijs in deze roerige tijd in een oogwenk digitale lessen paraat had, wil het Herdenkingscomité natuurlijk niet achterblijven.
 
Het reguliere scholenprogramma kan niet doorgaan; daar heeft het coronavirus een stokje voor gestoken. Gelukkig is er een serie indrukwekkende verhalen over de oorlog in Eelde, Paterswolde en Eelderwolde.
 
De link naar de filmpjes kan worden doorgestuurd naar de leerlingen. Er zou heel goed een opdracht aan verbonden kunnen worden. Bijvoorbeeld: stuur het Herdenkingscomité een videoboodschap wat vrijheid met je doet, of een muziekvideo om mensen op te vrolijken, die wij kunnen delen met het dorp. Of: interview telefonisch een klasgenoot, opa of oma en stel hem of haar vijf vragen die je zelf verzint over de oorlog en bevrijding.
 
Het Herdenkingscomité gaat ook dorpsgenoten vragen ons in één zin te laten weten wat vrijheid voor hen betekent, nu we gedwongen zijn thuis te blijven. Die zinnen drukken we af op een poster die we via Dorpklanken zullen verspreiden. We zouden het heel leuk vinden om van leerlingen op deze oproep een reactie te krijgen op info@4meieeldepaterswolde.nl  of via onze Facebookpagina.
 
Alle basisscholen ontvangen van ons een nieuwsbrief. Hierin verwijzen we naar enkele andere digitale bronnen, die binnen het thema interessant zijn. Volgend jaar kunnen we hopelijk weer ‘echte’ lessen komen geven in de klas.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief